Fredsfisk

Veganske pastinakfileter

Nu hvor påskefrokosterne er igang, er det godt med nogle veganske alternativer til påskebordet. I går var vi til påskefrokost med nogle veninder, hvoraf størstedelen er vegetarer eller veganere. Så vi medbragte noget, som alle ved bordet kunne spise: veganske pastinakfileter – eller fredsfisk som man kalder det. Et hamrende lækkert alternativ til den klassiske fiskefilet!

Ingredienser:

  • 500 g. Pastinakker (en pose)
  • 100 g. Kikærtemel
  • 1,5 dl. Plantedrik (jeg brugte risdrik)
  • 1 tsk. Salt
  • 0,25 tsk. Peber
  • 0,5 tsk. Hvidløgspulver
  • 1,5 tsk. Paprika
  • Pankorasp
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skræl pastinakkerne og skær top og bund af. Skær pastinakkerne på langs, så du får lange, tynde fileter af pastinak
  3. Læg dem på en bageplade og bag i ovnen i ca. 10 min.
  4. Bland kikærtemel, salt, peber, hvidløgspulver, paprika og plantedrik til en tyk masse, der tynd nok til at dyppe pastinakfileterne i, men som stadig hænger fast på dem
  5. Tag pastinakkerne ud af ovnen, dyp i kikærtemelblandingen, og vend i pankorasp
  6. Steg på en pande i rigeliiigt med olie til de er gyldne og sprøde
  7. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og server med rugbrød og citronbåde

Skriv et svar