Hjemmelavede tacos

Hjemmelavede tacos

Jeg har flere gange før lavet hjemmelavede tacos, men denne her gang havde jeg en flæskesteg, som jeg ville prøve at lave noget lækkert kød til tacos af. Så det blev til denne her lækre opskrift på ølbraiseret svinekam af kødet. Sværene skar jeg i mindre stykker og krydrede med salt, paprika og hvidløg og og friterede. Derudover lavede jeg en ananassalsa, som simpelthen bare smager fantastisk.

Ølbraiseret svinekam

  • 600 g. Flæskesteg (uden svær – sværet skæres af og gemmes)
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g. Tomatpasta
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 mørk øl – jeg brugte en stout
  • 1 spsk. Olie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kød ud i grove tern
  2. Hak løg, tomater og hvidløg groft
  3. Kom olie i en stor sauterpande eller gryde, og tilsæt løg, tomater, hvidløg, tomatpasta, spidskommen og paprika
  4. Sauter kort og tilsæt kødet
  5. Brun kødet af, og tilsæt øl og brun farin
  6. Lad simre ved svag varme i 1-2 timer, indtil øllen er kogt ind, og kødet er helt mørt
  7. Smag til med salt og peber
  8. Tryk kødet sammen med to gafler, så det trevler

Ananassalsa

  • 1/2 ananas
  • 1 lille rødløg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. Æblecidereddike
  • 1/2 tsk. Sukker
  • Saften fra 1/2 lime
  • En håndfuld frisk koriander
  • Finthakket chili efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær ananas fri for skrællen, og skær i små tern
  2. Hak rødløg, hvidløg, koriander og chili helt fint
  3. Bland ananas, rødløg og hvidløg sammen med æblecidereddike, sukker, limesaft, koriander og chili

Friterede flæskesvær

  • Flæskesværen fra flæskestegen
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. Salt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Olie til fritering

Fremgangsmåde

  1. Skær sværen i små tern
  2. Vend sværen med paprika, salt og finthakket hvidløg
  3. Varm rigeligt med olie op i en lille gryde, og friter sværene til de er sprøde
  4. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle

Bløde tacos

  • 300 g. Hvedemel
  • 100 g. Majsmel
  • 2 dl. Vand
  • 1,5 tsk. Salt

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, majsmel, vand og salt sammen
  2. Ælt til en sammenhængende, tør dej
  3. Rul til små kugler og tryk dem til flade pandekager
  4. Steg kort på begge sider på en tør, varm pande
  5. Server med kød, ananassalsa og friterede flæskesvær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *