nemme Gulerodsboller

Gulerodsboller skåret over

Jeg har egentlig været godt i gang med surdejsbagningen, men lige for tiden er lysten der ikke rigtig, da jeg synes det er lidt mere tidskrævende og kræver lidt planlægning. Så i dag smækkede jeg nogle nemme gulerodsboller sammen, så vi har boller til resten af ugen. Her får I opskriften:

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 0,5 L. Vand
  • 1,5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Honning
  • 200 g. Rugmel
  • 450 g. Hvedemel
  • 3 store gulerødder, revet
  • 40 g. Smeltet smør
  • 1 æg (til pensling)
  • Lidt mælk (til pensling)

Fremgangsmåde:

  1. Rør gær, honning og salt ud i vandet
  2. Tilsæt rugmel, hvedemel og smør og rør godt sammen, til alt melet er rørt helt ud
  3. Tilsæt de revede gulerødder og ælt det ind i dejen
  4. Stil til hævning i en times tid med et viskestykke over
  5. Tænd ovnen på 230 g. Varmluft
  6. Skær dejen ud i 16-18 lige store stykker og fold dem til runde boller
  7. Rør æg og en smule mælk godt sammen, og pensl bollerne med blandingen
  8. Bag i 15-20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *