Kartoffelpizza med mascarpone

Kartoffelpizza med rosmarin

Jeg elsker at lave hjemmelavet pizza. Min all-time favorit er helt klart denne kartoffelpizza med mascarpone, rosmarin og tynde skiver af kartoffel. Her får du opskriften:

Pizzadej:

  • 2,5 dl. Vand
  • 25 g. Gær
  • 4 spsk. Olie
  • 250 g. Hvedemel
  • 250 g. Tipo 00 mel
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i vandet i en røreskål
  2. Tilsæt olie, halvdelen af melet og salt
  3. Rør sammen
  4. Tilsæt løbende resten af melet, mens du ælter dejen til en sammenhængende dej evt. på bordet
  5. Dejen må ikke være for våd!
  6. Smør en stor røreskål med olie, og kom dejen i skålen
  7. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve på køkkenbordet i min. 1 time

Fyld:

  • 5 kartofler
  • 250 g. Mascarpone
  • En håndfuld rosmarin
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til højeste varme
  2. Skyl kartofler grundigt, og skær i tynde skiver på mandolinjern eller med en kniv
  3. Hak størstedelen af rosmarinen fint
  4. Rør mascarponen med den finthakkede rosmarin og salt
  5. Rul dejen ud, og smør mascarponeblandingen ud over, og dæk med kartoffelskiver
  6. Bag øverst i ovnen på højeste varme i 10-15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *