Jeg har egentlig været godt i gang med surdejsbagningen, men lige for tiden er lysten der ikke rigtig, da jeg synes det er lidt mere tidskrævende og kræver lidt planlægning. Så i dag smækkede jeg nogle nemme gulerodsboller sammen, så vi har boller til resten af ugen. Her får I opskriften:
Ingredienser:
- 25 g. gær
- 0,5 L. Vand
- 1,5 tsk. Salt
- 1 tsk. Honning
- 200 g. Rugmel
- 450 g. Hvedemel
- 3 store gulerødder, revet
- 40 g. Smeltet smør
- 1 æg (til pensling)
- Lidt mælk (til pensling)
Fremgangsmåde:
- Rør gær, honning og salt ud i vandet
- Tilsæt rugmel, hvedemel og smør og rør godt sammen, til alt melet er rørt helt ud
- Tilsæt de revede gulerødder og ælt det ind i dejen
- Stil til hævning i en times tid med et viskestykke over
- Tænd ovnen på 230 g. Varmluft
- Skær dejen ud i 16-18 lige store stykker og fold dem til runde boller
- Rør æg og en smule mælk godt sammen, og pensl bollerne med blandingen
- Bag i 15-20 minutter