Den bedste spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Her kommer min version af klassikeren over alle klassikere i danske hjem: spaghetti bolognese. Efter min mening den bedste version man kan lave, når man er på et SU-venligt madbudget. Jeg elsker når jeg har tid til at lave simremad, og så bliver det ofte sådan en omgang her. Heldigvis tager det ikke lang tid at forberede, og derefter passer den sig selv.

Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 500 g. Hakket oksekød
  • 100 g. Bacon i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 friske tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 30 g. Tomatpuré
  • 2 dl. Rødvin
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Lidt vand (efter behov)
  • 400 g. Spaghetti
  • Salt
  • Peber

Til servering:

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Steg bacon i bunden af en gryde ved svag varme
  2. Hak løg og hvidløg fint, og tilsæt til gryden med bacon. Svits indtil løgene er klare
  3. Tilsæt hakket oksekød og brun af
  4. Hak bladselleri fint, riv gulerødder groft og hak tomater groft. Tilsæt til gryden
  5. Hæld rødvin, balsamico, hakkede tomater og tomatpuré til gryden
  6. Lad simre ved svag varme i 1 times tid, og tilsæt vand efter behov
  7. Smag til med salt og peber
  8. Kog spaghetti efter anvisninger på pakken i saltet vand
  9. Server med frisk basilikum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *