Asiatiske kødboller med nudler og grønkål

Jeg elsker det asiatiske køkken! Man kan lave så mange forskellige varianter af retter, med et asiatisk tvist, og smagene er bare skønne. I dag har jeg lavet asiatiske kødboller med stegt grønkål og risnudler, vendt sammen med østerssauce. Det smagte super lækkert, og det tog ikke mere end 20 minutter samlet at smække sammen:

Asiatiske kødboller med nudler og grønkål:

  • 400 g. hakket kalv og gris
  • 1 spsk. soya
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 cm frisk chili, finthakket
  • 5 cm ingefær, skrællet og finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1 æg
  • Grønkål, groft hakket
  • Risnudler
  • 2 spsk. østerssauce
  • Koriander
  • Tynde skiver chili
  • Sesamfrø
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Start med at røre hakket kalv og gris sammen med soya, sesamolie, chili, ingefær, hvidløg og æg sammen til en lind fars
  • Sæt vand over i en gryde til nudlerne
  • Når vandet koger, tilsættes nudler og koges
  • Form farsen til små runde kødboller, og steg i olie på en varm pande
  • Når kødbollerne er brunede, tilsættes grønkål og steger med
  • Når nudlerne er færdigkogt, overhældes de med koldt vand så de ikke klistrer sammen
  • Nudlerne tilsættes derefter til panden med kødbollerne og grønkålen, og østerssaucen tilsættes også, og det hele vendes sammen
  • Server i en skål, med koriander, sesamfrø og fintskårne chiliskiver

Skriv et svar