Jeg elsker nærmest alt med græskar. Græskar i suppe, bagt græskar, syltet græskar osv. Den her opskrift er den lækreste, cremede hokkaidosuppe, med lidt spicyness.
Ingredienser:
- 1/2 hokkaidogræskar
- 2-3 gulerødder
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 2 bouillonterninger grøntsags eller hønse
- 1 L vand
- 1 spsk. olie
- 250 ml. Madlavningsfløde
- Lidt frisk timian
- 1/2 tsk Stødt spidskommen
- 1/2 tsk Chiliflager
- Salt
- Peber
- En pakke bacon eller serrano
- 30 g. græskarkerner
Fremgangsmåde:
- Skrab kernerne ud af græskarret, og hak græskarret i grove tern med skrællen på
- Skær løg groft, pil hvidløgsfedene, hak ingefær, skræl gulerødder og skær i grove tern og kom det hele i en stor gryde med lidt olie
- Sauter et par minutter, og kom så bouillonterninger, vand, stødt spidskommen, chiliflager og frisk timian i gryden
- Bring i kog, og lad koge indtil græskar og gulerødder er helt møre
- Kom madlavningsfløde i, og blend det hele med en stavblender
- Smag til med salt og peber
- Skær bacon i små stykker, og steg sprødt på panden til topping (hvis du bruger serrano, kan det bages i ovnen, og så smuldres i små stykker til topping
- Rist græskarkerner kort på panden, og køl af
- Kom først suppe i en skål, og top dernæst med bacon/serranoskinke, græskarkerner og lidt frisk timian