Pasta med svampe i flødesauce

En af mine absoulutte livretter er denne nemme pastaret. Den er så lækker og cremet, og desuden også vildt nem at lave. Den er perfekt lige nu, hvor svampene er i højsæson.

Ingredienser:

  • 400 g. svampe (jeg brugte kantareller og champignon)
  • 1 løg
  • 120 g. tørret pasta (du kan også bruge frisk, hvis du foretrækker det)
  • 250 ml. madlavningsfløde
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg fint, og svits i olie på en pande ved lav varme
  2. Rens svampene fri for jord med en ren børste. Skyl aldrig svampene! Skær i mindre stykker
  3. Kom smør og svampe på panden med løgene, og skru op til mellemvarme
  4. Kog pasta i rigeligt vand og salt
  5. Når svampene er gyldne, og har optaget smørret, tilføjes madlavningsfløden, og det koges op
  6. Når pastaen er færdig, hældes næsten al vandet fra, bortset fra en lille smule af kogevandet, som tilsættes til panden, og som hjælper med at jævne saucen
  7. Dernæst hældes pastaen op i panden, og det hele blandes sammen
  8. Smag til med salt og peber
  9. Server evt. med en lækker tomatsalat til

Skriv et svar