En af mine absoulutte livretter er denne nemme pastaret. Den er så lækker og cremet, og desuden også vildt nem at lave. Den er perfekt lige nu, hvor svampene er i højsæson.
Ingredienser:
- 400 g. svampe (jeg brugte kantareller og champignon)
- 1 løg
- 120 g. tørret pasta (du kan også bruge frisk, hvis du foretrækker det)
- 250 ml. madlavningsfløde
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde:
- Hak løg fint, og svits i olie på en pande ved lav varme
- Rens svampene fri for jord med en ren børste. Skyl aldrig svampene! Skær i mindre stykker
- Kom smør og svampe på panden med løgene, og skru op til mellemvarme
- Kog pasta i rigeligt vand og salt
- Når svampene er gyldne, og har optaget smørret, tilføjes madlavningsfløden, og det koges op
- Når pastaen er færdig, hældes næsten al vandet fra, bortset fra en lille smule af kogevandet, som tilsættes til panden, og som hjælper med at jævne saucen
- Dernæst hældes pastaen op i panden, og det hele blandes sammen
- Smag til med salt og peber
- Server evt. med en lækker tomatsalat til